posten

In mijn nieuwe vaste sigarettenwinkel koop ik twee postzegels en een koek. De vrouw achter de toog vraagt of ze de postzegels al op mijn brief mag kleven. Ik zeg dat het mag. Ik wil vriendelijk zijn voor mijn nieuwe buren. Zeker voor de buren die sigaretten, postzegels en koeken in huis hebben. Achter me staat een man met twee blikjes bier in zijn handen. In deze sigarettenwinkel kan je ook bier kopen. Hij roept naar de vrouw achter de toog dat hij morgen komt betalen en loopt naar buiten.
De vrouw achter de toog van mijn nieuwe vaste sigarettenwinkel vraagt waar ik mijn brieven post. Wanneer ik haar naar waarheid antwoord, schudt ze heftig met haar hoofd. Ze zegt dat de brievenbus waar ik mijn brieven in post door dronken mensen wordt gebruikt om in over te geven en hamburgers waar ze geen zin meer in hebben in weg te gooien. Ze tipt me een andere brievenbus. Daarna vraagt ze of ik ook haar brief daar wil posten. Ik zeg van wel. Qua vriendelijk zijn voor mijn nieuwe buren ben ik een echte volhouder. Ik vraag aan de vrouw of ik ook morgen mag betalen. Het mag niet.
Ik post mijn brief in de brievenbus waar niet in overgegeven wordt. Daarna loop ik naar de frituur, koop een hamburger, kauw de hamburger in mijn mond tot pap en wrijf de brief van de vrouw die mijn nieuwe vaste sigarettenwinkel uitbaat in met de pap. Ik post de brief in de brievenbus waar mijn eigen brief bijna in was terechtgekomen.

Categorieën